Луценко привітав НАБУ з успішною операцією із затримання Чауса

Луценко привітав НАБУ з успішною операцією із затримання Чауса
Фото newsonline24.com.ua

Думаю, що це гарна акція, яка показує загальні результати боротьби із злочинністю, - Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко привітав колег з НАБУ з успішною операцією із затримання судді Миколи Чауса. Про це він повідомив в ході брифінгу.

«Користуючись нагодою, я хочу привітати колег з НАБУ з успішною операцією по затриманню хабарника, судді районного суду... досить одіозного в українському суспільстві судді Чауса. Думаю, що це гарна акція, яка показує загальні результати боротьби із злочинністю будь-яких рівнів і будь-які часи, в минулому чи в сьогоденні», - заявив Луценко.

Напередодні НАБУ і САП викрили Миколу Чауса в отриманні 150 тисяч доларів хабара й вилучили речові докази. При цьому правоохоронці не змогли затримати суддю Чауса через його суддівський імунітет. Суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії «Укроп» Геннадія Корбана. Як повідомив керівник САП Назар Холодницький,  На місці затримання судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса під час передачі хабара вилучено речовий доказ - банку з грошима.

Нагадаємо, 5 серпня слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури прийшла з обшуками до Національного антикорупційного бюро. Причина - прослуховування однієї особи в рамках розслідування Бюро. У Національному антикорупційному бюро спростовують порушення законодавства щодо прослуховування. «Представникам ГПУ було пред’явлено документи, які підтверджують законність дій НАБУ, та роз’яснено, що згідно діючого законодавства НАБУ не має повноважень для здійснення  автономного прослуховування і користується потужностями СБУ, відтак факти, наведені як підстави для обшуку,  рівно як і відомості, внесені до ЄРДР в рамках даного провадження, не відповідають дійсності», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства. У свою чергу Луценко заявив, що ніякої міжвідомчої війни не існує, йдеться лише про робочу перевірку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: