Луценко заспокоїв Тимошенко: провадження щодо неї у газовій справі не буде

Луценко заспокоїв Тимошенко: провадження щодо неї у газовій справі не буде
Екс-прем'єр, народний депутат Юлія Тимошенко

У цій країні двічі не судять, заявив Луценко

Кримінального переслідування колишнього прем'єр-міністра, лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу щодо українсько-російської газової угоди не буде. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в Житомирі.

«Я пам’ятаю, як Юлія Володимирівна бурхливо реагувала на критику і казала, що сімейство Луценків призначене Порошенком для політичних репресій особисто над нею. Як представник сімейства, який особисто репресує Юлію Володимирівну, заявляю остаточно: в цій країні двічі не судять. Ніякого кримінального провадження щодо Юлії Володимирівни у газовій справі бути не може», - заявив він.

Луценко також висловив переконання, що політик має нести виключно політичну відповідальність за ухвалені рішення. За свої помилки він має вибачатися, але не нести за них кримінальну відповідальність, наголосив він.

Нагадаємо, 31 травня Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги принципу «бери або плати» «Газпрому» за контрактом на постачання газу від 2009 року.

Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення Стокгольмського арбітражу дає право «Нафтогазу» вимагати зниження ціни на газ за контрактом з «Газпромом» до умов ринку.

На початку червня Порошенко заявив про необхідність політичної відповідальності за газові контракти, підписані з Росією 2009 року, коли прем'єром була Тимошенко.

Читайте також статтю: Чи час святкувати перемогу? Рішення Стокгольмського арбітражу: усі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: