Луценко заявив про розкриття вбивства Вороненкова: названо замовника

Луценко заявив про розкриття вбивства Вороненкова: названо замовника
Денис Вороненков, нині покійний

Замовником вбивства Вороненкова названо колишнього чоловіка Максакової

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про завершення розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і встановлення замовника замаху. Про це він сказав сьогодні на брифінгу.

За словами Луценка, «вдалося встановити усіх учасників, причетних до вбивства, вдалося відтворити все - від підготовки до затримання».

«Замовником вбивства є підконтрольний ФСБ Тюрін Володимир Анатолійович, відомий як лідер злочинного угрупування. Він мав і особистий мотив - раніше він був чоловіком дружини Вороненкова (Марії Максакової. – Ред.)», - заявив генпрокурор.

За його словами, керівництво ФСБ підготувало вбивство Вороненкова для усунення його, як цінного свідка у міжнародних судах проти РФ.

Луценко також назвав виконавців злочину. За його словами, вбивство скоїв українець Павло Паршов, йому допомагали Василенко, Тарасенко та Левенець. «Василенко затриманий, а Тарасенко та Левенець перебувають у розшуку», - додав Луценко.

Він повідомив, що справа стосовно підозрюваних передається в суд.

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що замовник вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова встановлений, він перебуває на території Російської Федерації і має жваві контакти з російськими спецслужбами. 

Нагадаємо, Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва, коли прямував на зустріч із іншим екс-депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим. Екс-депутат отримав кулю в шию, дві в обличчя, одну в живіт і помер на місці. Вбивцею Вороненкова виявився 28-річний екс-боєць Нацгвардії Павло Паршов, уродженець Севастополя, який жив у Дніпрі.

Фігурантом справи про вбивство Вороненкова є Ярослав Тарасенко, якому інкримінується вчинення злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, групою осіб

Читайте також Вбивство «суперсвідка». Як Україна не вберегла Вороненкова

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: