Мартиненку дозволили пересуватись у межах України

Мартиненку дозволили пересуватись у межах України
Микола Мартиненко
фото: Станіслав Груздєв, Главком

Суд дещо послабив запобіжний захист колишньому нардепу

Солом’янський районний суд Києва продовжив обмеження для колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка до 17 жовтня, але при цьому дещо їх пом’якшив, повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією САП, Миколі Мартиненку продовжили обмеження, але при цьому їх пом’якшили. Суд дозволив екс-нардепу виїжджати за межі Києва та Київської області, що було заборонено попереднім рішенням суду.

При цьому, він здав усі закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру М.Мартиненку у створенні злочинної організації (ч.5 ст.191 ККУ) та привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст.255 ККУ). НАБУ та САП клопотали про арешт екс-нардепа на 60 діб з можливістю 300 млн грн застави.

За версією слідства, державне підприємство «СхідГЗК» уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі $17,28 млн.

Раніше суд Швейцарії відхилив позов у справі Мартиненка проти передачі інформації НАБУ.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: