Меркель заявила, що Німеччина може посилити політику щодо Туреччини

Меркель заявила, що Німеччина може посилити політику щодо Туреччини
Ангела Меркель

Канцлер ФРН підтвердила намір заблокувати переговори про розширення митного союзу між Євросоюзом і Туреччиною

Канцлер ФРН Ангела Меркель розглядає можливість посилення політики щодо Туреччини після затримання в цій країні ще двох громадян Німеччини.

«Такі затримання в переважній більшості випадків не мають жодних підстав, і тому ми повинні рішуче відреагувати. У зв'язку з останніми подіями федеральному урядові, можливо, доведеться ще кардинальніше переглянути свою політику щодо Туреччини», - заявила Меркель у п'ятницю, 1 вересня.

Канцлер підтвердила свій намір заблокувати переговори про розширення митного союзу між Євросоюзом і Анкарою.

Вона заявила, що за нинішніх обставин про переговори не може бути й мови, і додала, що затримання німців у Туреччині «не мають нічого спільного з нашими принципами правової держави».

Меркель також розкритикувала президента Туреччини Реджепа Ердогана за втручання в майбутні вибори в Німеччині.

«Просто неприпустимо, щоб цей представник Туреччини закликав німців не голосувати ні за ХДС, ні за СДПН, ні за «зелених». Це вирішують виключно ті люди в нашій країні, які мають німецьке громадянство», – сказала вона.

Раніше президент Реджеп Ердоган закликав вихідців з Туреччини, які проживають у Німеччині, не голосувати на майбутніх виборах за чинного канцлера Німеччини Ангелу Меркель і за лідера Соціал-демократичної партії Мартіна Шульца.

Глава МЗС ФРН Зігмар Габріель назвав заклик Ердогана «грубим втручанням у передвиборну кампанію». Він звернувся до громадян Німеччини турецького походження з проханням «взяти участь у виборах в бундестаг і вибрати демократичну партію».

Нагадаємо, голова впливової фракції Європарламенту - Європейської народної партії - Манфред Вебер заявив, що Європейському Союзу слід припинити переговори про приєднання Туреччини до спільноти.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: