Microsoft: вірус-здирник інфікував 12,5 тис. комп’ютерів в Україні

Microsoft: вірус-здирник інфікував 12,5 тис. комп’ютерів в Україні
Крім України, є інформація про зараження вірусом в 64 інших країнах

Фахівці Microsoft вважають, що вірус поширювався за допомогою програмного забезпечення M.E.Doc

В Україні під час масованої хакерської атаки були інфіковані 12,5 тисяч комп'ютерів. Вірус поширювався за допомогою бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc українського виробництва.

Відповідна інформація з'явилася в блозі компанії Microsoft.

Відзначається, що атаку провели з допомогою вірусу-здирника, який є новим варіантом шкідливого програмного забезпечення Ransom: Win32/Petya, однак є більш витонченим, на відміну від свого попередника.

За словами фахівців компанії, процес зараження був запущений після легального оновлення M.E.Doc.

Крім України, є інформація про зараження в 64 інших країнах, в число яких входять Бельгія, Бразилія, Німеччина, Росія і США.

У Microsoft відзначили, що їх антивірус Windows Defender зумів розпізнати загрозу, тому користувачам порадили вчасно оновлювати операційну систему, адже нові версії містять захист від усіх сучасних загроз.

Раніше у кіберполіції теж заявляли, що хакерська атака на Україну здійснювалася через програму M.E.doc, Водночас, розробник M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу-здирника.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, Нова пошта, Аеропорт Бориспіль, WOG, KLO, мережа гіпермаркетів Епіцентр, Чорнобильська АЕС, 24 канал.

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

У Європолі стверджують, що вірус Petya схожий на WannaCry, але складніший.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: