Розробник M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу-здирника

Розробник M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу-здирника
Хакерська атака

В компанії запевняють, що жодного факту звернення користувачів про зараження вірусом персонального комп'ютера або сервера за цей час зафіксовано не було

Команда розробників програмного забезпечення M.E.Doc запевняє, що не причетна до розповсюдження в Україні вірусу-здирника Petya.А.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сторінці компанії у Facebook.

«Розробник M.E.Doc як відповідальний постачальник програмного продукту стежить за безпекою і чистотою власного коду. Для цього були укладені договори з великими антивірусними компаніям. Також перед випуском кожного оновлення M.E.Doc передає в антивірусні компанії свої файли для аналізу», – йдеться у заяві.

Актуальна версія пакета оновлень була випущена 22 червня, всі файли були перевірені на наявність будь-яких вірусів, стверджують в M.E.Doc.

«Жодного факту звернення користувачів про зараження вірусом персонального комп'ютера або сервера за цей час зафіксовано не було. Піком поширення вірусної атаки є 27 червня, що не припадає на активність скачування і установки оновлень M.E.Doc», – додають розробники.

Як відомо, у департаменті кіберполіції України у вівторок ввечері повідомили, що «попередньо відомо, що вірусна атака на українські компанії виникла через програми «M.E.doc.» Відповідне програмне забезпечення використовується для звітності та документообігу.

Нагадаємо, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, Нова пошта, Аеропорт Бориспіль, WOG, KLO, мережа гіпермаркетів Епіцентр, Чорнобильська АЕС, 24 канал.

За фактом масових кібератак відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Станом на 18:30 вівторка до call-центру департамент кіберполіції Національної поліції України надійшло близько 200 заяв про ураження комп'ютерних системдержавних та приватних організацій, а також пересічних користувачів вірусом.

Ввечері 27 червня офіційний сайт Кабміну та компанія «Нова пошта» відновили роботу після хакерських атак.

Раніше стало відомо, що комп’ютерний вірус атакував українські банки та Київенерго.

У Києві не можна скористатися картками для проїзду в метро.

Згодом у Службі безпеки України пояснили, що масові хакерські атаки на низку великих українських компанії могли бути організовані з території РФ.

Детальніше читайте у матеріалі: «У мережі з'явилася інструкція, як видалити Petya-вірус»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: