Міністр Омелян передав інформацію про переможця кадрового конкурсу держсекретарів правоохоронцям

Міністр Омелян передав інформацію про переможця кадрового конкурсу держсекретарів правоохоронцям
Міністр інфраструктури Володимир Омелян 

Омелян вважає, що Галущак «пов'язаний з якимись високими покровителями»

Міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю «Главкому» розповів, що передав інформацію про переможця кадрового конкурсу держсекретарів Андрія Галущака правоохоронцям.

«Я не хочу голослівно нікого обвинувачувати. Про всі підозри, які в мене є, я правоохоронним органам повідомив. Вони зараз цим займаються», - зазначив Омелян.

За його словами, майбутній держсекретар мінінфраструктури Андрій Галущак, який наразі керує інвестполітикою в «Укрзалізниці», а до цього реформував «Львівську залізницю», абсолютно свідомо переміг.

«Йдеться про те, що в результаті конкурсу він абсолютно свідомо переміг і, як потім виявилося, всі були впевнені, що саме він буде переможцем. При всій складності взаємин із Балчуном (Войцех Балчун – керівник «Укрзалізниці». – «Главком») я намагаюся мінімізувати будь-які моменти, які можна трактувати, що я на щось впливаю чи заважаю...Його рухали всі, хто хотів. Як їм комфортно працювати, так хай і працюють. Я лише можу сказати свою думку, не більше того», - пояснив міністр.

Омелян вважає, що Галущак «пов'язаний з якимись високими покровителями».

«Безумовно, що так (пов'язаний з якимись високими покровителями - ред). Я просто не хочу зараз переносити це в публічну площину, але правоохоронні органи знають цю інформацію. Я їм передав», - зазначив він.

 Міністр сказав, що не розмовляв з Галущаком після його призначення.

«Ні. Насправді, мав останню розмову, мабуть, за місяць до конкурсу. Вона стосувалася робочих питань, які спорадично виникли за його лінією», - пояснив чиновник.

Він підкреслив,  що на конкурсі були більш здібні кандидатури, ніж Галущак.

 «Безумовно. «Дублер» (керівник апарату міністерства Дмитро Роменський, - ред.), якщо його можна так назвати, – це людина, яку я брав особисто в міністерство і його роботою задоволений», - резюмував Омелян.

За новим законом про держслужбу, з 1 січня 2017 року запроваджується інститут державних секретарів при міністерствах. За задумом це будуть, на відміну від міністрів, аполітичні фігури, які призначатимуться через конкурси і підписуватимуть контракт на п’ять років. Відповідні посади передбачені у кожному із 17 міністерств, плюс державний секретар Кабінету міністрів та його заступники. Проте конкурси вже призвели до скандалів – міністр інфраструктури Володимир Омелян та в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун провели спільну прес-конференцію, на якій заявили про непрозорість проведення конкурсів та відмову працювати з обраними держсекретарями. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: