В уряді радіють: українці менше звертатимуться по субсидії, бо стали багатші (документ)

В уряді радіють: українці менше звертатимуться по субсидії, бо стали багатші (документ)
Міністр соцполітики Андрій Рева та голова уряду Володимир Гройсман

В уряді також придумали спосіб, як громадян позбавляти субсидій

Міністерство соціальної політики очікує зменшення кількості людей, які скористаються субсидіями на оплату комунальних послуг в опалювальному сезоні 2017-2018 років.

Про це сказано у відповіді Мінсоцполітики на запит «Главкома».

У відомстві переконані, що причина пов’язана з «тенденцію щодо зростання доходів населення у той час, коли ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги суттєво не підвищуються».

Водночас у міністерстві нагадали про дію постанови Кабінету міністрів України від 26 квітня 2017 року №300. Згідно з нею, житлова субсидія на наступний період з 1 травня не буде призначатися при наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг. При цьому, як запевняє Мінсоцполітики, «якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії».

Для перегляду списку натисніть на зображення

Загалом, в Україні в минулорічний опалювальний період налічувалось близько 7 млн сімей-отримувачів житлових субсидій.

Як повідомляв «Главком», на покриття всіх потреб у субсидіях для населення для оплати житлово-комунальних послуг у бюджеті на 2017 рік необхідно було закладати не 47 млрд грн, а близько 100 млрд. На кінець травня понад 35,2 млрд грн. використано на субсидії.

Читайте також статтю «Главкома» «Чому з платіжок зникла графа субсидії?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: