Місія ОБСЄ не може потрапити до ділянки розведення сил у Золотому

Місія ОБСЄ не може потрапити до ділянки розведення сил у Золотому
Місія ОБСЄ на Донбасі

Сторони не змогли гарантувати безпеку СММ

У п’ятницю, 21 жовтня, представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не змогли потрапити до ділянки розведення Первомайськ/Золоте. Про це повідомляє місія на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні знову обмежено доступ СММ ОБСЄ до ділянки розведення Первомайськ/Золоте – ЗСУ, «ЛНР» не змогли гарантувати безпеку СММ (можливі міни)», – йдеться у повідомленні.

СММ ОБСЄ зауважила, що вона «готова/може спостерігати, але їй потрібен доступ».

«СЦКК має сприяти забезпеченню безпечного і безперешкодного доступу, координувати розмінування», – зазначають спостерігачі.

У звіті СММ за 18 жовтня повідомлялося, що місія продовжує спостерігати за процесом розмежування в Луганській області поблизу Станиці Луганської, Золотого й Петровського, як це передбачено рамковим рішенням Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Доступ місії обмежено у всіх трьох районах розведення сил.

Нагадаємо, раніше українська сторона СЦКК повідомила, що керівництво бойовиків ОРДО/ОРЛО не бажає виконувати рамкове рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і засобів, та поставило під сумнів можливість розведення сил і засобів у Станці Луганській протягом найближчого часу.

Як відомо, 19 жовтня відбулася зустріч глав держав у «нормандському форматі» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) в Берліні (Німеччина). На зустрічі президент України Петро Порошенко наполягав, щоб Дебальцеве увійшло до чотирьох майбутніх зон розведення сил на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: