Мітингувальники принесли під «Інтер» шини та планують заблокувати вхід до телеканалу піском

Мітингувальники принесли під «Інтер» шини та планують заблокувати вхід до телеканалу піском
Фото pravda.com.ua

Правопорядок охороняють кілька сотень правоохоронців

Мітингувальники біля будівлі головного офісу «Інтера» планують заблокувати вхід до телеканалу піском, повідомляє телеканал «112 Україна».

«Кілька хвилин тому невідомі люди в камуфляжі і в цивільному одязі привезли в будівлю телеканалу «Інтер» кілька десятків шин. За ніч у телеканалом побудували залізний паркан ... За парканом є колючий дріт, силовики, правоохоронці, охоронці самого каналу. Правопорядок охороняють кілька сотень правоохоронців: патрульна поліція, поліція, бійці Національної гвардії України, також перебувають пожежні машини ... На питання до людей, які привезли шини: «чи ви Будете палити шини?», у відповідь чуємо: «Не збираємося», однак, вони кажуть, що планують привезти пісок і таким чином планують заблокувати вхід до телеканалу... Ми зафіксували кілька людей на даху телеканалу, хто вони і що вони там роблять поки невідомо", - розповіла кореспондент.

У той же час глава патрульної поліції Києва Юрій Зозуля пообіцяв, що правоохоронці будуть діяти по ситуації. «Зараз ми поки працюємо на місці. Будь-які факти щодо провокацій, сутичок, незаконних дій, будемо діяти по мірі виникнення. Але, безумовно, будемо реагувати», - заявив Зозуля.

Як повідомлялося, вчора у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі, пошкоджена телестудія.

Нацполіція повідомила про шістьох затриманих під будівлею «Інтера» у Києві, їх та доправлено до відділків поліції, де буде перевірятися їх причетність до інциденту.

За даними поліції, пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей – приблизно 20 осіб. За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомили, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження. Сьогодні коментарі «Главкому» народний депутат «Народного фронту» Антон Геращенко розповів, що сервери, на яких знаходився відеонагляд будівлі телеканалу «Інтер», виявилися пошкодженими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: