МЗС обурилось неузгодженим візитом Путіна до окупованого Криму

МЗС обурилось неузгодженим візитом Путіна до окупованого Криму
Будівля МЗС

Зовнішньополітичне відомство висловило рішучий протест

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію України – Автономну Республіку Крим 24 червня 2017 року. Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства, розповсюдженій в суботу.

«Українська сторона вважає згаданий візит та інші так звані «поїздки» російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» A/Res/68/262 від 27 березня 2014 року, «Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь» A/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, а також зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія», - сказано в документі.

До МЗС Російської Федерації було надіслано ноту протесту.

Як повідомляв «Главком», раніше сьогодні президент РФ Володимир Путін прибув до міжнародного дитячого центру «Артек» в окупованому Росією Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: