НАБУ закликає Раду дозволити арешт «героїв» «бурштинової справи»

НАБУ закликає Раду дозволити арешт «героїв» «бурштинової справи»
Нардепи Борислав Розенблат і Максим Поляков

НАБУ наполягає на тому, аби Верховна Рада не лише дозволила кримінальне переслідування Борислава Розенблата та Максима Полякова, а й надала згоду на їхнє затримання та арешт

Національне антикорупційне бюро України закликає Верховну Раду підтримати подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт «героїв» «бурштинової справи» — народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Бюро нагадує, що детективи НАБУ у співпраці з Федеральним бюро розслідувань через спецагента під прикриттям зафіксували, як вказані народні депутати через наближених осіб протягом декількох місяців отримували від представника іноземної компанії «заохочення» на суму близько 300 тис. дол. США. Ці кошти використано для лобіювання змін до законодавства, здійснення впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії у питаннях, пов'язаних із видобутком бурштину на території України.

«З огляду на масштаб викритих зловживань та суспільний резонанс «бурштинової справи», НАБУ наполягає на тому, аби Верховна Рада не лише дозволила кримінальне переслідування Борислава Розенблата та Максима Полякова, а й надала згоду на їхнє затримання та арешт», - зазначають у Бюро.

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні працюватиме, поки не розгляне всі подання на зняття недоторканності з п'яти народних депутатів. 

Минулого тижня регламентний комітет ВР розглянув відповідні подання щодо Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Олеся Довгого (група «Воля народу»), Євгена Дейдея, Максима Полякова (обидва - фракція «Народний фронт») і Борислава Розенблата (фракція «Блок Петра Порошенка»). Відповідно до рішення регламентного комітету, усі подання будуть розглянуті під час засідання ВР.

На комітеті досі не розглянули лише подання на члена Опозиційного блоку Михайла Добкіна, в минулому - колишнього керівника Харківської області.

При цьому Добкін впевнений, що Рада зніме з нього недоторканність.

Читайте також статтю: Михайло Добкін: Луценко – дуже мстива людина. Всі, хто перетинався з ним - або сидять, або звільнені, або люстровані, або в бігах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: