Нацбанк ініціюватиме введення санкцій до Сбербанку Росії

Нацбанк ініціюватиме введення санкцій до Сбербанку Росії

Нацбанк підніме це питання перед РНБО, якщо підтвердиться інформація про обслуговування Сбербанком осіб-власників паспортів невизнаних ДНР та ЛНР

Національний банк України ініціюватиме перед Радою нацбезпеки і оборони питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні - ПАТ «Сбербанк». Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У відповідь на інформацію про готовність Сбербанку (Російська Федерація) здійснювати обслуговування осіб-власників паспортів невизнаних ДНР та ЛНР, що розповсюджується в ЗМІ, Національний банк України повідомляє таке. У разі підтвердження цієї інформації, НБУ ініціюватиме перед РНБО питання щодо застосування санкцій до дочірнього банку Сбербанку Росії в Україні - ПАТ «Сбербанк», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку нагадують, що відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції», рішення щодо застосування санкцій щодо окремих юридичних осіб приймаються РНБО та вводяться в дію указом президента України.

Нагадаємо, Сбербанк Росії заявляє, що почав обслуговувати у своїх відділеннях клієнтів, що надають «паспорти» самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Сбербанк Росії повинен припинити роботу в Україні, і закликав НБУ ввести санкції стосовно банку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: