Нацбанк програв суд Приватбанку

Нацбанк програв суд Приватбанку

Суд відмовився задовольнити кредитний позов Нацбанку до Приватбанку

Господарський суд Києва відмовився задовольнити позов Національного банку України до ПАТ КБ «Приватбанк» та ТОВ «Агротермінал Логістик» про визнання правочину про надання кредитного договору удаваним. Про це йдеться в рішенні суду від 11 вересня 2017 року.

«У липні 2017 року позивач звернувся до господарського суду м. Києва з позовом до відповідачів про визнання кредитного договору від 27 жовтня 2016 року удаваним, який вчинено сторонами для приховання іншого правочину, а саме договору доручення по сплаті коштів у рахунок погашення заборгованості», - зазначається у рішенні.

Позовні вимоги мотивовані тим, що укладання кредитного договору від 27 жовтня 2016 року не було направлено на надання кредитних коштів з метою поповнення обігових коштів для ведення його господарської діяльності, а слугувало для приховування відповідачем дійсних намірів щодо виконання своїх зобов'язань перед позивачем за кредитними договорами, що були укладені між позивачем та відповідачем шляхом зміни черговості їх погашення.

2 лютого голова правління Приватбанку Олександр Шлапак повідомляв, що банк має повернути НБУ близько 15,5 млрд грн рефінансування.

4 вересня Печерський районний суд Києва наклав арешт на будівлю заводу «Біола» (Дніпро), будівлю в Києві, яку орендує телерадіокомпанія «Студія 1+1», а також літак Boeing у справі розкрадання коштів Приватбанку. 7 вересня суд прийняв рішення про арешт зернового термінала «Бориваж» в Одеській області (належить ТОВ «Агротерминал Логістик»).

Нацбанк 3 липня заявив, що колишні власники Приватбанку не виконали зобов'язання з реструктуризації кредитів банку. Тому почалася процедура примусового стягнення боргів.

4 липня стало відомо, що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про доведення Приватбанку до неплатоспроможності.

Читайте також статті:

«Борги віддають лише боягузи». Як держава потрапила у пастку Коломойського

Що відбувається з «Приватбанком»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: