Нацрада перевірить телеканал NewsOne. Через проект Ганапольського?

Нацрада перевірить телеканал NewsOne. Через проект Ганапольського?
Нацрада зафіксувала одночасне використання двох логотипів Newsone та ТРК «Ера»
Фото volynnews.com

Телеканал підозрюють у порушенні умов ліцензії

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення перевірить діяльність ТОВ «Новини 24 години» (супутникове ТБ, логотип NewsOne). Про це йдеться у проекті рішення Нацради, який є у розпорядженні «Главкома».

«Моніторингом зафіксовано одночасне використання двох логотипів ТОВ «Новини 24 години» і ТОВ «ТРК «Ера». Вказаний факт свідчить про ретрансляцію, яка ліцензією не передбачена і є ознакою порушення вимог закону «Про телебачення і радіомовлення», – йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, на початку вересня в ранковому ефірі кількох провідних українських ЗМІ почала одночасно з'являтися програма російського журналіста Матвія Ганапольського (який нещодавно отримав українське громадянство). Зі студії телеканала NewsOne передачу Ганапольського також транслюють радіо «Ера», та телеканал «Ера», що виходить у прайм-таймі Першого національного.

Як раніше повідомлялось, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення 29 вересня заборонила ретрансляцію в Україні трьох російських каналів – Comedy TV, «Наш футбол» і «Карусель».

Мовознавець та лектор Колумбійського університету (США) Юрій Шевчук вважає, що в Україні немає жодного українського телеканала. «У нас немає жодного українського телеканала, включно з Першим національним, який очолює русифікатор Аласанія. Він практикує особливо руйнівну форму русифікації – політику мовної шизофренії, змішуючи російську з українською чи не в кожній програмі», – сказав він. 

Читайте також інтерв'ю Матвія Ганапольського «Главкому»: «Навіщо мені епатаж, коли я і так перший?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: