Наперекір Кремлю Чорногорія офіційно стала членом НАТО

Наперекір Кремлю Чорногорія офіційно стала членом НАТО

Країна стала 29-ю державою – членом Північноатлантичного альянсу

Чорногорія сьогодні, 5 червня, формально стала 29-м членом НАТО. Цього дня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг разом із заступником держсекретаря США з політичних питань Томасом Шенноном візьмуть участь у церемонії передачі у державному департаменті США у присутності прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковича документа про вступ в Альянс цієї балканської республіки.

19 травня 2016 року країни НАТО підписали протокол про вступ Чорногорії до Альянсу. 28 квітня 2017 року парламент Чорногорії схвалив закон про членство республіки в НАТО. 12 травня поточного року уряд Чорногорії повідомив, що всі 28 країн – членів НАТО ратифікували протокол про вступ цієї балканської держави в Альянс.

Зазначимо, Росія різко негативно оцінила цей крок балканської республіки. Росія заборонила в'їзд до країни чинному прем'єр-міністру Чорногорії Душко Марковичу і спікеру парламенту Івану Брайовичу, а також низці чорногорських політиків. У відповідь Чорногорія заборонила в'їзд 149 громадянам Російської Федерації і проросійським українцям, які підтримують анексію Криму. Крім того, Росспоживнагляд заборонив ввезення до країни алкоголю чорногірського виробника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: