НАТО посилить боєздатність сотень тисяч військових для стримування РФ

НАТО посилить боєздатність сотень тисяч військових для стримування РФ
Контингент НАТО

Мова йде про контингент у 300 тисяч осіб

Північноатлантичний альянс планує підготувати значні сухопутні сили, здатні стримати російську агресію. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів у інтерв'ю The Times.

Точних цифр він не озвучив.

В той же час постійний представник Великобританії в НАТО Адам Томпсон, який покидає свою посаду, повідомив, що мова йде про прискорення розгортання контингенту в 300 тисяч осіб до двох місяців. Зараз це вимагає втричі більше часу – близько 180 днів. Цей контингент стане другим ешелоном існуючих Сил реагування НАТО.

Томпсон зазначив, що всі члени НАТО погодилися на запровадження цих заходів. Він припустив, що, ймовірно, не всі країни, що входять в Альянс, розуміють, «наскільки складно і як дорого це буде», проте зазначив, що це є частиною концепції, схваленої в лютому цього року.

«Ми бачили, як Росія використовує пропаганду в Європі серед союзників по НАТО, і це саме та причина, по якій НАТО реагує у відповідь. Ми відповідаємо самим значним посиленням нашої колективної безпеки з часів закінчення холодної війни», - додав Столтенберг.

Раніше Генсек НАТО повідомив, що 16 країн-членів НАТО готові розмістити війська в Східній Європі. Чотири батальйони НАТО під командуванням Канади, США, Великобританії і Німеччині з'являться відповідно у Латвії, Польщі, Естонії та Литві. Батальйони будуть розміщені на початку 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: