Найбільшим спонсором партії Лещенка виявився власник фірми, яку Світовий банк покарав за хабарі

Найбільшим спонсором партії Лещенка виявився власник фірми, яку Світовий банк покарав за хабарі

Кардаков перерахував партії більше 20 тисяч доларів

В 2016 році найбільшим спонсором «Демократичний Альянс», в яку 10 липня на з’їзді були прийняті народні депутати від БПП Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук та депутат від «Самопомочі» Вікторія Пташник, був Олександр Кардаков - власник великих груп IT-фірм «Інком» і «Датагруп» та інвестиційної компанії «Октава капітал». На початку року він перерахував партії 532 тис. гривень (260 тис. в січні і 272 тис. в лютому). В сумі це більше 20 тис. доларів, пише «Страна».

14_05

Компанія Кардакова «Інком» періодично стає учасником скандалів, пов'язаних з тендерами із закупівлі IT-послуг.

Так, нещодавно стало відомо, що компанія відсторонена Світовим банком на 22,5 роки від участі в проектах і тендерах, які він і його партнери фінансує.

«Розслідування, проведене віце-президентом по інтеграції Світового банку, виявило, що «Інком» платив хабарі і брав участь в корупційних діях за попередньою змовою в справі, що стосується тендеру на три IT-контракти, сукупною вартістю $43 млн, з проекту модернізації системи соціальної підтримки», - йдеться в повідомленні Світового банку. «Інком» також усунули за «численні спроби перешкодити розслідуванню».
Сам Кардаков заявив, що винні в порушеннях топ-менеджери «Інкому», з якими він вже розпрощався.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: