Німці не хочуть захищати країни Балтії в разі агресії Росії – дипломат

Німці не хочуть захищати країни Балтії в разі агресії Росії – дипломат

Переважна більшість німців проти втручання у потенційний збройний конфлікт між Росією та країнами Балтії

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв’ю «Главкому» заявив, що, згідно з результатами останніх опитувань, німецьке суспільство не вважає за потрібне Берліну втручатися, якщо Росія вторгнеться до країн Балтії.

«Переважна більшість німців відповіли «ні» на запитання про те, як діяти в разі російської агресії у Балтії чи Східній Європі. Адже це фактично означає нову війну з РФ! Ось така непроста дилема», – розповів дипломат.

Мельник зазначив, що у країнах Балтії ситуація, на щастя для них, кардинально інша.

«Те, що відбулося навколо зміцнення обороноздатності та безпеки Балтійських держав, з точки зору Німеччини, це просто квантовий стрибок, щось надзвичайне. Я маю на увазі рішення НАТО, повністю підтримане федеральним урядом, щодо розміщення солдатів Бундесверу в Литві просто на кордоні з РФ. Ще два роки тому такий сценарій у Берліні видавався чимось фантастичним», – зазначив посол.

Він також нагадав, що цьогоріч у Німеччині було ухвалено нову редакцію так званої Білої книги зовнішньополітичної стратегії, яка окреслює загрози, у тому числі з боку сучасної Росії. Цей документ відображає реальну зміну свідомості німецького суспільства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: