Окупанти в Криму хочуть посадити на три роки українського журналіста Семену

Окупанти в Криму хочуть посадити на три роки українського журналіста Семену
Журналіст Микола Семена

На засіданні окупаційного суду в серпні Микола Семена вкотре заявив, що Крим є територією України та заперечив свою провину

Звинувачення в окупаційному суді Сімферополя запросило для кримського журналіста Миколи Семени 3 роки позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки

Про це повідомив адвокат Міжнародної правозахисної групи «Агора» Олександр Попков, передає «Радіо Свобода».

Прокурор Світлана Будинська також вимагає заборонити Семені займатися журналістикою впродовж трьох років.

За версією звинувачення, у статті про блокаду анексованого Криму, опублікованій в 2016 році на сайті «Крим.Реаліі», журналіст закликав до порушення територіальної цілісності Росії.

На засіданні окупаційного суду в серпні Микола Семена вкотре заявив, що Крим є територією України та заперечив свою провину.

4 серпня в Сімферополі підконтрольний російським окупантам фейковий суд відхилив всі клопотання захисту журналіста Семени. 

Нагадаємо, справу проти Семени відкрили навесні 2016 року. За версією звинувачення, у статті про блокаду Криму журналіст закликав до порушення територіальної цілісності Росії. Миколі Семені загрожує до п’яти років позбавлення волі. Журналіст не визнає провини.

Київ, США, ЄС, правозахисні та міжнародні журналістські організації закликають Росію відмовитися від судового переслідування Миколи Семени і звільнити всіх політв'язнів в Криму.

На допиті ФСБ Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, зокрема, Семени.

Читайте також статтю: Микола Семена: Життя кримчан стало складним і незрозумілим. Вони дуже потребують адекватної інформації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: