Окупанти віддали Банківську академію, побудовану Україною у Севастополі, на потреби... армії

Окупанти віддали Банківську академію, побудовану Україною у Севастополі, на потреби... армії

Севастопольський інститут Банковскої справи

Росія знищила колись популярний вуз, створений Національним банком України

Окупаційна влада Севастополя передала майновий комплекс української Банківської академії в розпорядження… міноборони Росії. Таку постанову сьогодні схалила окупаційна адміністрація міста. У Москві запевняють, що заклад віддадуть Чорноморському військово-морському училищу імені Нахімова.

Судячи з усього, Росія не розглядає Крим інакше як свою військову базу. Закриваючі цивільні заклади і віддаючи їхнє майно на потреби агресивної армії, окупанти зайвий раз доводять кримчанам, що сподіватись на нормальне життя їм не доводиться.

При цьому окупаційна адміністрація стверджує, що саме таке рішення вона ухвалила під тиском місцевих. «Протягом трьох місяців обговорювалися варіанти використання будівлі, в тому числі проводилося опитування жителів міста», – запевнив Дмитро Овсянников, так званий в.о. губернатора Севастополя.

Нагадаємо, що на використання навчального комплексу також претендував Севастопольський національний технічний університет. Але йому чомусь російська окупаційна влада майно не передала.

2_02Севастопольці благали захопників не знищувати вуз. А тепер начебто їхня думка різко змінилась

Севастопольський інститут банківської справи Української академії банківської справи Національного банку України (вулиця Паркова, буд. 8), колись відомий і популярний вуз Севастополя з красивим прилеглим парком. Заклад було розформовано у звязку зі збройним захопленням Російською Федерацією Криму та Севастополя.

В результаті студентам зірвали навчальний період, їх позбавили дипломів, а висококваліфіковані викладачі залишилися без роботи.

Незабаром під стіни міської адміністрації вийшли учні з батьками, а також небайдужі севастопольці для проведення пікетів, але за вказівкою путінських намісників учасників зборів затримали і судили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: