Опоблок обіцяє, що після підвищення тарифів влада буде масово виселяти людей із квартир

Опоблок обіцяє, що після підвищення тарифів влада буде масово виселяти людей із квартир

На думку нардепа, влада свідомо створює ситуацію, коли більшість населення не зможе оплачувати комунальні послуги

З 1 липня в Україні в два рази дорожчають опалення й гаряча вода. Таке різке підвищення тарифів призведе до масових неплатежів за «комуналку», наслідком чого будуть виселення з квартир за борги,-  вважає народний депутат від Опозиційного блоку Микола Скорик. На його думку, влада вибудовує схему, яка дозволить їй скуповувати квартири українців за безцінь.

 «Підвищуючи тарифи в два рази, уряд свідомо ставить своїх громадян перед вибором - або не платити за «комуналку», або померти з голоду. Звичайно, люди перестануть платити, і підуть позови в суди, через які влада буде відбирати в неплатників житло. Так вибудовується схема, яка дозволить чиновникам із влади скуповувати квартири за безцінь», - заявив Скорик.

 Політик нагадав, що лише місяць тому суд відібрав у жителя Луцька квартиру за борги по «комуналці». «Але ж це були ще старі тарифи. Що ж говорити про нові? Хто в змозі платити 2 тисячі за опалення або 85-90 гривень за «куб» гарячої води? Тільки міністри, які прийняли таке рішення», - додав він.

 На думку Скорика, влада свідомо створює ситуацію, коли більшість населення не зможе оплачувати комунальні послуги. «У цій ситуації люди або самі будуть продавати житло, або його будуть у них відбирати. А скуповувати будуть ті, хто при владі й у кого є гроші. Уже зараз у деклараціях багатьох чиновників по п'ять, а то й по десять квартир. І вони добре знають, що скуплене за безцінь житло - найкраще капіталовкладення», - пояснив він.

Микола Скорик упевнений, що підвищення тарифів не обґрунтоване економічно. «Україні для опалювального періоду вистачає газу власного видобутку. Його ціну підняли до ціни імпортного газу й заявляють, що це економічно обґрунтована ціна. Але не може бути однаковою ціна газу, видобутого в Полтавській області, і газу, який пригнали по трубах з Німеччини або Сибіру. Український газ однозначно має бути дешевший, і якщо його ціна завищена, це означає, що хтось кладе різницю до своєї кишені. А оплачувати цей узаконений рекет мають звичайні громадяни», - пояснив він.

 «Опоблок вимагає від влади скасувати подорожчання опалення та інших тарифів. Ми звернулися з цього питання до судів і сподіваємося досягти результату. Узаконене пограбування людей потрібно зупинити», - резюмував політик.

 Нагадаємо, 9 червня Нацкомісія з питань регулювання в галузі енергетики й комунальних послуг затвердила нові тарифи на опалення й гарячу воду. Згідно з цим рішенням, з 1 липня ціни на них зростуть у середньому по країні в 1,94 раза, а в окремих регіонах - більш ніж в два рази. Так, у Києві опалення 1 кв. м опалювальної площі дорожчає з 16 до 33 грн, а 1 кубометр гарячої води - з 41 до 83 грн.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: