Організатор КиївПрайду: З кожним Маршем рівності ми бачимо як зменшується агресія проти геїв

Організатор КиївПрайду: З кожним Маршем рівності ми бачимо як зменшується агресія проти геїв
КиївПрайд 2016 року

Люди починають розуміти, для чого це відбувається, а опоненти розуміють, що немає сенсу так атакувати, - каже Кісь

Член правління та радник з безпеки КиївПрайду Зорян Кісь переконаний, що після прайдів агресія проти геїв спадає і збільшується підтримка. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Підтримка зростає, бачимо це по коментарях у соцмережах, по тому, як люди реагують», - зазначив Кісь.

На зауваження, що коментарі у соцмережах щодо Фестивалю рівності в Маріуполі, який відбувся 27 травня, були агресивними, він сказав: «Якщо ці коментарі писали люди з Маріуполя, то це хоч і ненормально, але природно для Маріуполя. Бо в Маріуполі така подія відбувається лише другий рік».

За його словами, у Львові минулого року було так само – шалена агресія, коли там намагалися провести Фестиваль рівності без маршу.

«У Києві в 2012 році також ми не змогли нічого провести, бо були тисячі опонентів, і рівень агресії зашкалював», - сказав Кісь.

«Але з кожним роком агресія падає, бо люди починають розуміти, для чого це відбувається, а опоненти розуміють, що немає сенсу так атакувати. Нічого, окрім адреналіну, їм це не приносить», - вважає організатор КиївПрайду.

Як відомо, цього року КиївПрайд відбудеться з 9 по 18 червня. Подія, яка завжди викликає небачений резонанс, включатиме низку заходів, що завершаться маршем під гаслом «Країна для всіх!». У різних локаціях у Києві буде проведено тематичні покази фільмів, фотопроекти, дискусії, конференції. Фінальна вулична акція відбудеться наприкінці КиївПрайду – 18 червня, у першій половині дня.

Зазначимо, що в охороні КиївПрайду цього року буде задіяно шість тисяч правоохоронців. Про це повідомили в Національній поліції. Вони охоронятимуть п’ять тисяч учасників, заявлених організаторами Маршу рівності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: