Організатор КиївПрайду: Гомофобія – це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

Організатор КиївПрайду: Гомофобія – це хвороба, яку без провокацій не вилікувати
КиївПрайд 2016 року

Прайд дозволяє не лише показати ЛГБТ-спільноту, а й продемонструвати рівень агресії, насильства і ненависті, зазначив Кісь

Член правління та радник з безпеки КиївПрайду Зорян Кісь переконаний, що гомофобія – це хвороба нашого суспільства. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

За його словами, порушення прав геїв відбувається в звичайному житті, але цього не видно. «Відсутність статистики не означає відсутність проблеми. Я вже казав, що люди приховують, їх залякують», – зазначив Кісь.

«Гомофобія – це хвороба нашого суспільства. І деякі хвороби неможливо вилікувати без провокацій. Імунітет спеціально ослаблюють, щоб хвороба проявилась, тоді її можна вилікувати. Так само і з гомофобією. Прайд дозволяє не лише показати ЛГБТ-спільноту, а й продемонструвати рівень агресії, насильства і ненависті. Тому ми це робимо», – пояснив Кісь.

Він зазначив, що так було і в інших країнах. «У Латвії під час перших гей-прайдів були сотні опонентів, агресія, але з кожним роком вона знижувалася, а суспільна підтримка зростала», – сказав Кісь.

Як відомо, цього року КиївПрайд відбудеться з 9 по 18 червня. Подія, яка завжди викликає небачений резонанс, включатиме низку заходів, що завершаться маршем під гаслом «Країна для всіх!». У різних локаціях у Києві буде проведено тематичні покази фільмів, фотопроекти, дискусії, конференції. Фінальна вулична акція відбудеться наприкінці КиївПрайду – 18 червня, у першій половині дня.

Зазначимо, що в охороні КиївПрайду цього року буде задіяно шість тисяч правоохоронців. Про це повідомили в Національній поліції. Вони охоронятимуть п’ять тисяч учасників, заявлених організаторами Маршу рівності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: