Особистий радник Путіна: Ми заздалегідь попереджали НАТО - не треба наближатися до кордонів України

Особистий радник Путіна: Ми заздалегідь попереджали НАТО - не треба наближатися до кордонів України
izvestia.ru

За останні вісім років НАТО й Росія дедалі менше довіряють одне одному, - Сергій Караганов

Росія заздалегідь попереджала Північноатлантичний альянс - не треба наближатися до кордонів України. Про це сказав Сергій Караганов, особистий радник президента Росії Володимира Путіна, почесний голова президії Ради із зовнішньої та оборонної політики, декан факультету світової політики й економіки НДУ Вища школа економіки, - пише Spiegel.de.

За його словами, ще 8 років тому він говорив про ситуацію, що є близькою до війни. «Довіра між Росією і США була наближеною до нуля. Росія тільки запускала тоді процес переозброєння. Відтоді ситуація в плані довіри тільки погіршилася ... На щастя, Росія зуміла зупинити просування НАТО в цьому напрямку. Завдяки цьому небезпека війни в Європі в середньостроковій перспективі поки що знижена», - зазначив він.

Як повідомлялося, після саміту НАТО у Варшаві американський генерал і новий головнокомандувач сил НАТО в Європі Кертіс Скапарротті отримав завдання створити нові військові плани для стримування загроз, а також запобіжні механізми для того, щоб уникнути випадкового конфлікту з Росією під час чергових навчань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: