Перші результати Brexit: Британці масово скуповують євро і долари

Перші результати Brexit: Британці масово скуповують євро і долари

Жителі Британії побоюються ослаблення купівельної спроможності фунта після виходу Великобританії з ЄС

У Британії різко зросли продажі євро і доларів після референдуму про вихід країни з ЄС. Про це пишуть британські ЗМІ.

Британська туристична компанія Thomas Cook тимчасово зупинила продаж валют через свій онлайн-сервіс в зв'язку з «підвищеним попитом» на іноземні валюти, повідомляє BBC.

«Ми тимчасово зупинили роботу нашого сайту з обміну валют через безпрецедентне попиту на іноземні валюти в ніч і вранці», - заявив представник компанії.

Курс фунта стерлінгів після референдуму обвалився на 10% - до $ 1,33 за фунт, тобто до рівня 1985 року.

За даними національної поштової компанії Post Office, в її відділеннях і через онлайн-сервіси виросло в минулі вихідні на 74 відсотка в порівнянні з минулим роком, а обсяг угод з купівлі валюти через інтернет зріс на 381 відсотків.

Компанія Travelex заявила, що в період з 14 по 21 червня онлайн-замовлення на обмін валюти зросли на 30 відсотків, а попит рівномірно розподілився між євро і доларами.

Нагадаємо, референдум щодо членства Великобританії в ЄС пройшов 23 червня. За його підсумками на користь виходу зі складу союзу висловилися 52% британців. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже пообіцяв піти у відставкучерез три місяці у зв'язку з підсумками референдуму. За його словами, країні потрібні нові лідери.

Результати референдуму призвели до різкого падіння фунта на біржах. На тлі цих новин обвалилися і азіатські фондові біржі. Багато економістів і експерти попереджали, що Brexit може завдати серйозної шкоди британській економіці і загнати її в рецесію. Водночас Банк Англії пообіцяв зробити «всі необхідні кроки» для забезпечення монетарної і фінансової стабільності Великобританії після референдуму про вихід з ЄС.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: