Підозрілі списки й «тітушки»: перші порушення на виборах в Україні

Підозрілі списки й «тітушки»: перші порушення на виборах в Україні
Вибори в Україні

Спостерігачі скаржаться, що їх не пустили на засідання кількох дільничних комісій

Спостерігачі фіксують перші порушення на місцевих виборах в Україні, які проходять у 13 областях 11 грудня.

Про перебіг виборів повідомляє громадянська мережа «Опора», представники якої спостерігають за голосуванням.

«На виборчій дільниці №070174, яка знаходиться у с. Литовеж Іваничівського району, спостерігачі громадянської мережі «Опора» помітили у руках іншого спостерігача від кандидата «Українське об’єднання патріотів – Укроп» список виборців, аналогічний до списку виборців, з яким працює дільнична виборча комісія. На питання, де спостерігач кандидата взяв відповідний список, той відповідати відмовився. У зафіксованому факті представники «Опори» вбачають спробу здійснення контролю за голосуванням, що є неприпустимим», - заявляють спостерігачі.

Місцева преса Чернігівщини повідомила, що на дільницю «тітушок» привіз син одного з кандидатів у депутати Лосинівської селищної ОТГ від ВО «Батьківщина». Приїжджі хлопці спортивної статури начебто вимагали, щоб люди не голосували за інші політичні сили, окрім представників ВО «Батьківщина».

Громадянська мережа «Опора» звернулася за коментарем до Ніжинського відділу поліції.

«Жодних звернень щодо порушень виборчого процесу не було», - запевняє сержант поліції Ніжинського відділку, помічник чергового Сергій Людкевич.

Крім того, на Чернігівщині помітили агітацію в день виборів партією «Наш край».

У Вінницькій області на виборчій дільниці №050346, що знаходиться у селі Кантелина (Дашівська селищна громада) виборцям видавали бюлетені без пред’явлення паспортів.

На зауваження спостерігача «Опори» голова дільничної комісії Галина Дмитрук заявила, що комісія вчора прийняла рішення видавати бюлетені без пред’явлення паспортів, бо всі виборці знають один одного.

На Херсонщині й Тернопільщині спостерігачів їх не пустили на засідання дільничних комісій.

Громадянська мережа ОПОРА звертається до усіх суб’єктів виборчого процесу та засобів масової інформації дотримуватися Законів України.

Нагадаємо, в Україні проходять вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів в 41 об’єднаній територіальній громаді, утвореній в процесі децентралізації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: