Після вбивства Карлова в Росії вимагають, щоб її послів охороняли спецпризначенці

Після вбивства Карлова в Росії вимагають, щоб її послів охороняли спецпризначенці

Російський нардеп Сухарєв вважає, що лише спецпризначенці можуть гарантувати безпеку дипломатам

Російському уряду запропонували розглянути можливість закріплення за російськими послами за кордоном бійців сил спеціального призначення. З такою ініціативою виступив депутат Державної думи Росії Іван Сухарєв, передає Russia Today.

Російський депутат відправив до міністерства закордонних справ і міністерства внутрішніх справ відповідні пропозиції.

На думку депутата, спецпризначенці зможуть гарантувати безпеку послів в країнах, де дипломатам може загрожувати небезпека. Він зазначив, що є держави, де «на рівні урядів відбувається антиросійська пропаганда».

«Досить подивитися, хто радів загибелі Андрія Карлова. Є країни, в яких з низки причин просто небезпечно – там триває війна або діють терористичні організації. Там я пропоную посилювати безпеку російськими бійцями спецпризначення», – сказав Сухарєв.

Як повідомлялося раніше, відповідальність за вбивство посла РФ взяла на себе «Джейш аль-Фатх».

Про загибель Карлова стало відомо 19 грудня. Він помер у лікарні від поранень, отриманих в Анкарі в Центрі сучасного мистецтва.

Пізніше з'ясувалося, що в дипломата стріляв колишній співробітник турецької поліції Мевлют Алтинташ, якого було звільнено з правоохоронних органів після спроби держперевороту в липні 2016 року. Алтинташа було вбито на місці співробітниками спецпідрозділів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: