Порошенко і Меркель скоординували позиції щодо миротворців на Донбасі

Порошенко і Меркель скоординували позиції щодо миротворців на Донбасі

Порошенко привітав Меркель з перемогою її політичної сили на парламентських виборах

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Порошенко привітав Меркель з перемогою її політичної сили на парламентських виборах, які відбулися в Німеччині 24 вересня. «Від цієї перемоги залежить стабільність всієї Європи», – відзначив президент.

Порошенко побажав Меркель успішного завершення коаліційних переговорів.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо розвитку ситуації на Донбасі та стану імплементації Мінських домовленостей.

Зокрема, було скоординовано підходи щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої операції ООН на території окупованої частини Донбасу та неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону.

Також Порошенко наголосив на необхідності негайних кроків для недопущення виконання так званого «вироку» проти одного з лідерів кримських татар Ілмі Умерова, а також консолідації міжнародної підтримки для прискорення вирішення питання звільнення всіх українських заручників з російського полону.

Нагадаємо, президент Порошенко заявив на сесії Генеральної асамблеї ООН, що мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Як повідомили у німецькому центрвиборчкомі, блок «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз» (ХДС/ХСС) виграв парламентські вибори в Німеччині, набравши 33% голосів. На другому місці Соціал-демократична партія Німеччини з 20,5% голосів, права «Альтернатива для Німеччини» вперше проходить в Бундестаг з 12,6% голосів. Подолавши 5% бар'єр, в Бундестаг також проходять «Вільна демократична партія» з 10,7%, «Ліві» з 9,2% та «Зелені» з 8,9%. Остаточні підсумки голосування будуть офіційно підбито приблизно через тиждень після виборів.

Читайте також матеріал «Главкома» Четвертий термін Ангели Меркель, або Чому перемогти - це найлегше завдання

Дивіться також: Як Німеччина обирала собі парламент. Фотогалерея

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: