Порошенко: Відсьогодні жодного мобілізованого в зоні АТО немає

Порошенко: Відсьогодні жодного мобілізованого в зоні АТО немає
Петро Порошенко, Степан Полторак і Віктор Муженко

Президент Петро Порошенко прийняв доповідь міністра оборони Степана Полторака та начальника Генштабу Віктора Муженка

На сьогоднішній день повністю завершено процес демобілізації військовослужбовців шостої хвилі мобілізації, за виключенням тих, які проходять лікування або щодо яких проводиться службове розслідування. Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко під час доповіді президенту України Петру Порошенку.

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент нагадав, що остання шоста хвиля демобілізації мала завершитись до початку листопада.

«Я, як Президент і Верховний Головнокомандувач, можу доповісти українському народові, що відсьогодні жодного мобілізованого на фронті, в зоні АТО немає. І Збройні Сили України повністю мають бути забезпечені добровольцями, воїнами-контрактниками, добре підготовленими, вмотивованими, навченими і забезпеченими», - сказав Порошенко.

Глава держави зазначив: «За два роки, що минули, мобілізація виконала надзвичайно важливу роль у забезпеченні обороноздатності нашої держави, а також в тому, щоб дати відсіч агресору, що напав на нашу країну в найбільш складні дні для української історії».

«За цей час українське військо пройшло велику відстань. Сьогодні ми маємо якісно нові Збройні Сили України», - підкреслив Порошенко.

Президент наголосив, що на фронті залишаються лише воїни-контрактники, добровольці, яких якісно підготували, навчили, провели відповідні тренування, в тому числі, і за участю наших іноземних партнерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: