Посол ЄС: Україна вживає певні кроки для боротьби з пропагандою

Посол ЄС: Україна вживає певні кроки для боротьби з пропагандою
Посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі

Мінгареллі зазначив, що блокування російських соцмереж не повинно вести до обмеження права на інформацію громадян України

У Євросоюзі визнають, що Україна стикнулася з інформаційною війною, і тому вживає певні кроки для боротьби з пропагандою. Про це сказав посол ЄС в Україні Хюг Мінгареллі в інтерв’ю «Главкому», коментуючи нещодавнє запровадження Україною санкцій щодо певних російських компаній, зокрема, соцмереж «Одноклассники», «ВКонтакте».

Після такого рішення ЄС просив українську владу надати детальну інформацію щодо цього рішення. Але Мінгареллі не знає, чи виконав Київ це прохання. «Мені не відомо, щоб нам надіслали якусь додаткову інформацію щодо цього рішення», - сказав посол.

«Але ми визнаємо  факт, що Україна стикнулася з інформаційною війною, що є частиною гібридної війни. Тому вона вживає певні кроки для боротьби з пропагандою», - зазначив він.

У той же час, наголосив Мінгареллі, це не повинно вести до обмеження права на інформацію громадян України. «Тому необхідно знайти тонкий баланс, і це непросто», - сказав він. 

Нагадаємо, 16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Нещодавно Вищий адмінсуд відмовився скасовувати заборону російських соцмереж.

Читайте також матеріал «Главкома» Влучний удар: як Україна обвалила трафік популярних російських сайтів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: