Правозахисники дізналися, як катували «кримського диверсанта» Панова

Правозахисники дізналися, як катували «кримського диверсанта» Панова

Панова катували кілька осіб протягом трьох днів

За інформацією Кримської правозахисної групи, затриманого ФСБ так званого «кримського диверсанта» Євгена Панова катували з метою «вибивання» зізнання. Про це повідомили на прес-конференції в «Главкомі» правозахисники та родичі затриманого.
«Його катували кілька осіб протягом трьох днів. На нього надягали наручники, скотчем прив’язували до стільця и надягали мішок на голову. Після цього до тіла вже непритомного Євгена приєднувалися проводи і включали електричний струм. Силовики також погрожували Панову сексуальним насиллям», - говорить родич Панова Ігор Котелянець.
Правозахисниця, керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник зазначає, що в результаті катувань Панов дав співробітникам ФСБ ті покази, які від нього вимагали. Вони також вимагали від Панова написати відмову від послуг адвоката, котрого найняла його родина для захисту. Хоча він не розумів про якого адвоката йдеться. «Рани, які ви бачили в оприлюдненому відео, були нанесені Євгену під час затримання», - каже Скрипник.
За словами учасників прес-конференції, адвокат затриманого вже протягом трьох тижнів не має можливості зустрітися зі своїм підзахисним. Окрім того, один зі слідчих ФСБ, який веде справу Панова – колишній співробітник СБУ-зрадник М. Голишев. Наразі він знаходиться в розшуку.
Саме цей співробітник–зрадник уже потрапляв у поле зору журналістів і правозахисників. Його впізнали серед співробітників силових структур, які 11 лютого 2016 року в селі Верхня Кутузовка проводили обшук у Мусліма Алієва – мусульманин, який знаходиться в СІЗО по «справі Хізб ут-Тахрір».
Нагадаємо, окупанти звинуватили Україну у підготовці терактів у Криму.
Пізніше журналісти дізналися, ким працює затриманий ФСБшниками «кримський диверсант».

Подивитися запис прес-конференції можна тут.



Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: