Прокуратура Києва зацікавилася тим, як «Київенерго» перейшло з комунальної власності до Ахметова

Прокуратура Києва зацікавилася тим, як «Київенерго» перейшло з комунальної власності до Ахметова
Київенерго

Столичні слідчі наразі вивчають документи щодо незаконного відчуження акцій ВАТ «Київенергохолдинг» та порушень, допущених під час його створення

Прокурор Києва Роман Говда в інтерв’ю «Главкому» розповів, про те, як просувається провадження, яке може зачепити власника СКМ Ріната Ахметова та великих підприємців Василя Хмельницького та Андрія Іванова, щодо виведення з комунальної власності 12,73% «Київенерго» в 2007 році. Адже відомо, що суд дозволив проведення позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності компанії.

«Ми активізували кримінальне провадження з приводу незаконного відчуження акцій ВАТ «Київенергохолдинг» та порушень, допущених під час його створення. Крім того, ми отримали інформацію про те, що при утворенні цього холдингу інтересам міста Києва могло бути завдано багатомільйонних збитків шляхом вимивання грошей зі статутного фонду, які вносили іноземні компанії», – повідомив прокурор.

«Продовжувати не буду, бо у нас лише почалися ревізії і виїмки документів. На цей час слідчі вивчають як архівні матеріали, так і фінансову складову вказаних операцій. Якщо інформація підтвердиться, можна буде говорити, що столиця фактично залишилася ні з чим», – наголосив Говда.

Він повідомив, що пакет акцій спочатку було передано «Київенергохолдингу», яким володіли Хмельницький та Іванов, а потім через низку сумнівних угод виведено з власності Києва і продано холдингу ДТЕК Ріната Ахметова. Мером Києва тобі був Леонід Черновецький.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: