Протестувальники завершили свій пікет під Радою

Протестувальники завершили свій пікет під Радою
Фото: Михайло Глуховський, «Главком»

Протестувальники вже залишили Площу Конституції, також її залишають силовики

Активісти від партій «Свобода» та «Національного корпусу», які протестували проти прийняття президентських законопроектів щодо Донбасу, завершили свій пікет.

Перед активістами виступили народні депутати Андрій Іллєнко від «Свободи», лідер «Нацкорпусу» Андрій Білецький, який заявив, що спільними зусиллями окремих нардепів у сесійній залі та мітингувальників під Радою вдалося не допустити прийняття закону, «який би узаконював торгівлю України з окупованими територіями».  

Перед мітингувальниками також виступив депутат Єгор Соболєв від «Самопомочі», який закликав бути пильними та бути готовими прийти знову під Верховну Раду, бо завтра може бути нова спроба голосування.

Після виступу Білецького дехто з активістів знову запалив димову шашку. Наприкінці активісти спільно прочитали молитву «українського націоналіста».

На цей час протестувальники вже залишили Площу Конституції, також її залишають силовики.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада почала розгляд законопроектів щодо реінтеграції Донбасу.

Але на засіданні сталася сутичка, після якої голова ВР Андрій Парубій оголосив перерву в засіданні Ради і покликав у свій кабінет на нараду лідерів фракцій.

Пізніше, о 18-й годині, Парубій закрив засідання Ради. Він також повідомив, що на нараді лідерів фракцій домовилися вилучити із законопроектів щодо Донбасу згадки про Мінські угоди.

Раніше стало відомо, що Комітет Ради підтримав законопроект Порошенка щодо Донбасу.

Сьогодні, 5 жовтня, Порошенко повернув на розгляд Верховної ради законопроект №7164 з поправкою про продовження дії особливого статусу Донбасу. 

До проекту закону додали третій пункт про особливий статус окремих районів Донбасу, який продовжать виключно після виконання всіх умов, викладених у статті 10 нового закону, зокрема у частині, що стосується виведення усіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків та найманців з території України.

Читайте також статтю: Як будуть повертати Донбас? Основні тези нового плану Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: