Путін збирається відвідати військові навчання «Кавказ-2016»

Путін збирається відвідати військові навчання «Кавказ-2016»

На фінал військових навчань у РФ може приїхати Путін

На фінальний етап командно-штабних навчань «Кавказ-2016», які вчора стартували в Південному військовому окрузі Росії, на один з військових полігонів може приїхати президент РФ Володимир Путін. Про це пише російська газета «Комерсант».

Уже вчора сім літаків Су-27 винищувального авіаційного полку, дислокованого в Карелії у РФ, перебазувалися на оперативний аеродром в Адигеї, де виконають маневри зі знищення цілей в повітрі і на землі, а підрозділи окремої мотострілкової бригади, дислокованої у Волгоградській області, приведені у вищий ступінь бойової готовності на полігоні «Прудбой».

Загалом до навчань «Кавказ-2016», які будуть проходити на полігонах Південного військового округу РФ, акваторіях Чорного і Каспійського морів, за даними російського оборонного відомства, буде задіяно близько 12,5 тис. військовослужбовців (з окремих з'єднань і військових частин сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту і повітряно-десантних військ), а також авіація, бойова техніка і кораблі.

Навчання «Кавказ-2016» почалися через п'ять днів після масштабної перевірки боєготовності військ в Південному військовому окрузі Росії. За словами джерела «Комерсант» в органах військового управління, перевірка південно-західного стратегічного напрямку була проведена за прямою вказівкою Володимира Путіна і розглядалася як «відповідь на інцидент з українськими військовослужбовцями в Криму», яких у ФСБ РФ звинуватили в спробі диверсії.

«Кавказ-2016» планувався і опрацьовувався давно, повідомив співрозмовник видання: саме ці навчання мають завершити річний цикл навчань збройних сил РФ. Вчора заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов запросив військових аташе відвідати 9 вересня один з етапів навчання, а високопоставлене військове джерело не виключає, що на фінальну частину «Кавказу-2016» може прибути Володимир Путін. Навчання триватимуть до 10 вересня.

Як зазначає видання, будь-якої публічної негативної реакції з боку України і країн НАТО вчора не надходило: за даними російських ЗМІ, це пояснюється тим, що всі західні партнери РФ були повідомлені про масштаби проведення навчань заздалегідь. Однак вчора ж начальник генштабу ЗС України Віктор Муженко повідомив, що в країні почалися навчальні збори з 8 тис. резервістів в дев'яти бойових бригадах усіх оперативних командувань ЗСУ. Вказано, що він підкреслив, що це має підтримати бойову готовність особового складу резерву, "опрацювати підходи і механізми швидкого доукомплектування бойових бригад в разі широкої агресії Росії". У міноборони РФ побоювання українських колег залишили без коментарів, зазначило видання.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: