Путін зізнався, що від Росії безглуздо чекати виконання мінських угод

Путін зізнався, що від Росії безглуздо чекати виконання мінських угод

Путін знов заговорив про особливий статус Донбасу та амністію для бойовиків

Президент Росії Володимир Путін заявив, що від РФ безглуздо чекати виконання мінських угод.

Про це він заявив у п'ятницю, - пише російське видання РИА Новости.  

За словами Путіна, ключові рішення - «в руках київської влади».

«Ключові питання виконання мінських угод - у руках київських партнерів, київської влади. Без них ми не зможемо нічого зробити: ми не можемо внести зміни до конституції України, не можемо регламентувати дію закону про особливу форму управління на територіях «ЛНР» і «ДНР», не можемо за президента України підписати закон про амністію. Це ключові питання врегулювання ситуації на Донбасі», - заявив Путін.

Водночас він сказав: «чекати таких рішень від нас просто безглуздо».

«Проте ми терпляче працювали досі і також терпляче готові працювати і з українськими партнерами, і з нашими партнерами в Євросоюзі. Жодного іншого способу, крім як виконати мінські угоди в повному обсязі для врегулювання ситуації в Донбасі, не існує», - заявив Путін.

Як відомо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Росія не може виконувати Мінські угоди, оскільки не є стороною конфлікту на Донбасі.

Президент Петро Порошенко вважає, що зміни до Конституції України в частині децентралізації й так званого «особливого статусу» Донбасу можуть бути ухвалені лише після виведення російських військ із Донбасу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: