Путін зробив окупований Крим ще дорожчим для туристів

Путін зробив окупований Крим ще дорожчим для туристів
Розмір курортного збору не буде перевищувати 100 рублів за добу

Президент РФ підписав закон, що вводить курортний збір в окупованому Криму

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, згідно з яким буде введено плату за користування курортною інфраструктурою у трьох регіонах РФ та в окупованому Криму. Дія закону поширюється на Алтайський, Краснодарський і Ставропольський край.

Згідно з документом, у зазначених регіонах та в окупованому Криму до 31 грудня 2022 року проводиться «експеримент з розвитку курортної інфраструктури».

Платниками збору є фізособи, які досягли повнолітнього віку, що проживають в об'єктах розміщення понад 24 години.

Стягнення курортного збору почнеться не раніше 1 травня 2018 року, його розмір не може перевищувати 100 рублів за добу, у 2018 році він не може перевищувати 50 рублів за добу.

Сума курортного збору, що підлягає сплаті, визначається як вартість кількості днів фактичного проживання платника курортного збору в об'єкті розміщення, за винятком дня заїзду, і відповідного розміру курортного збору. Сума збору не включається у вартість проживання.

Розмір збору може бути диференційований, в тому числі знижений до 0 - в залежності від сезонності, часу перебування платника в об'єкті розміщення, значення курорту, місцезнаходження територій муніципальних утворень, що входять до складу територію експерименту.

«Конкретні ставки збору будуть встановлюватися законом відповідного суб'єкта РФ», - зазначено у документі.

Здійснювати збір коштів будуть юридичні особи та індивідуальні підприємці, які надають послуги з розміщення туристів.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін підписав закон, що забороняє використовувати засоби для обходу інтернет-блокувань. 30 липня відповідний документ був опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: