РФ погрожує Україні ракетним ударом у відповідь на навчання в районі Криму

РФ погрожує Україні ракетним ударом у відповідь на навчання в районі Криму
Повітряні навчання

Росія заявила, що буде збивати українські ракети і завдасть удар по українських пускових установках

У разі проведення Україною ракетних стрільб в районі окупованого Криму, Росія загрожує Києву у відповідь ракетним ударом. Це випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військовому атташату у складі посольства України в РФ.

Як повідомляють джерела DT.UA у Міноборони України, в листі, датованому 26 листопада ц. р., зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети, по-друге, завдасть удар по українських пускових установках.

Нагадаємо, у період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

РФ звинувачує Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму. Про це йдеться в заяві федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації). У Росії зажадали негайно скасувати дане рішення.

За словами секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

«У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», - зазначив Олександр Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.

У середу, 30 листопада, також стало відомо про те, що Росія перекинула в Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ «Антей-2500». Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). Також система призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної і стратегічної авіації (в тому числі виконаних із застосуванням технології «Стелс»), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних і тактичних ракет, аэробаллистических і крилатих ракет.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: