Україна не планує проводити ракетні випробування в Керченській протоці

Україна не планує проводити ракетні випробування в Керченській протоці

Турчинов розповів, де Україна проводитиме свої військові навчання

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов прокоментував заяву Федерального агентства повітряного транспорту Росії щодо «порушень українською стороною російського повітряного простору під час випробувань ракетної зброї», якій йшлося, що Україна проводитиме навчання в небі над Керченською протокою в Криму.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

«Істерика Росії про те, що Україна, порушуючи всі міжнародні угоди, в односторонньому порядку прийняла рішення про проведення ракетних випробувань у «суверенному повітряному просторі Російської Федерації» позбавлена здорового глузду», - сказав Олександр Турчинов.

За словами Секретаря РНБО, згідно з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки.

«У цьому районі Україна не планує проводити ракетних випробувань. Уся решта території на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України», - зазначив Турчинов, додавши, що Україна проводить ракетні випробування в рамках всіх міжнародних зобов'язань і договорів.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір провести навчання біля окупованого Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: