Росія має забезпечити доступ до Сенцова українського консула, - Мінюст

Росія має забезпечити доступ до Сенцова українського консула, - Мінюст
Олег Сенцов, український режисер

А також представників Червоного хреста

Росія має забезпечити постійний доступ українського консула та представників Червоного Хреста до утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова, заявив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра юстиції Сергій Петухов, пише «Радіо Свобода».

«Росія має забезпечити постійний доступ українського консулу та представників Червоного Хреста до Олега для контролю за його станом здоров'я та гарантування особистої безпеки», – написав Петухов.

Він також нагадав про неприпустимість застосування тортур до ув’язненого, на вірогідності чого наголосила раніше його двоюрідна сестра Наталія Кочнєва (Каплан).

«Після вчорашнього розголосу Олега перевели в ШІЗО на 15 діб. Його сестра, Наталія, пише про вірогідність застосування до нього тортур. Тортури заборонені Європейською Конвенцією з прав людини, стороною якої є і Росія. За жодних обставин людина не може бути піддана тортурам, нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню», – додав заступник міністра юстиції.

Після того, як РФ відмовилася видавати Сенцова, стало відомо, що Київ хоче обміняти його та Олександра Кольченка, засуджених в Росії до тривалих термінів ув'язнення, на росіян, які утримуються під вартою в Україні.

Також Україна намагається витягнути з російської в’язниці ще одного українця – Олексія Чирнія. Кримчанин Чирній є фігурантом «справи Олега Сенцова», яку ще називають «справою кримських терористів». Правозахисники називають всіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: