Росія відмовилась пояснити причину концентрації військ на українському кордоні

Росія відмовилась пояснити причину концентрації військ на українському кордоні
Сьогоднішнє засідання ОБСЄ було присвячено російським провокаціям на кордоні

Делегація Російської Федерації не взяла участі в ініційованому Україною засіданні ОБСЄ

Російська Федерація відмовилася від участі в спеціальному засіданні в ОБСЄ, на якому Україна та інші країни-учасниці хотіли отримати від неї пояснення щодо військової активності армії РФ біля українського кордону. Відповідна інформація розміщена в Твіттері литовської місії в ОБСЄ.

«Росія відмовилася брати участь в ініційованих Україною проведення консультацій відповідно до Віденського документу. Вона відмовилася надавати докладні пояснення з приводу свого масштабного військового нарощування і незвичного переміщення своїх сил біля державного кордону з Україною і в окупованому Криму», – йдеться в повідомленні.

Також про відмову делегації Росії брати участь у спеціальному засіданні ОБСЄ, на якому вона повинна була пояснити переміщення своїх військ до українського кордону, повідомили і в місії США при ОБСЄ. «Ми шкодуємо, що Росія не скористалася цією можливістю для вирішення проблем і зниження ризиків згідно Віденським документом», – заявили в делегації США при ОБСЄ.

Нагадаємо, Україна задіяла параграф 16 Віденського документа і ініціювала в суботу, 10 квітня, в ОБСЄ засідання з приводу нарощування Росією військ біля кордону з Україною і в тимчасово окупованому Криму. Згідно з документом, країни-учасниці консультуються і співпрацюють один з одним з приводу будь-якої незвичайної і незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

Учора Держсекретар США та міністри зовнішніх справ Франції і Німеччини наголосили на необхідності того, щоб Росія припинила свою небезпечну і безвідповідальну риторику, нарощування військової потужності в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також односторонні провокації вздовж лінії зіткнення на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: