Російська влада визнала катастрофічну бідність своїх громадян

Російська влада визнала катастрофічну бідність своїх громадян

Прожитковий мінімум в Росії не дозволяє ефективно боротися з бідністю, - віце-прем'єр

Реальний рівень бідності в Росії серйозніший, ніж статистичний, заявила віце-прем'єр російського уряду Ольга Голодець, передає Радіо «Свобода».

Нині, згідно зі статистикою, її показник становить 15%, однак самовідчуття людей набагато гірше, зазначила Голодець. Вона пояснила це тим, що реальні доходи і реальні зарплати через «сірий сектор» відрізняються від тих, які влада застосовує в якості середньої та по якій розраховують допомогу.

Голодець також заявила, що прожитковий мінімум в Росії не дозволяє ефективно боротися з бідністю.

Як відомо, з 2014 року в Росії стійко зростає бідність. За даними Росстату, за її межею живуть майже 22 млн осіб. 5 мільйонів росіян працюють на мінімальну оплату праці, яка сьогодні становить сім з половиною тисяч рублів. За даними Доповіді Global Wealth Report, підготовленого Credit Suisse, Росія увійшла в трійку країн з найвищими темпами зростання бідності. За останній рік добробут населення країни скоротився на 15 відсотків - майже на 200 мільярдів доларів.

Нагадаємо, у Рахунковій палаті РФ визнали: наступного року Резервний фонд буде повністю вичерпаноНезважаючи на критичну економічну ситуацію, Кремль продовжує виділяти величезні кошти на гібридну війну. Так, у поточному році таємні видатки з федерального бюджету Росії зросли до 800 млрд рублів. Як відомо, більша частина видатків цієї категорії йде на фінансування армії. Крім того, у Путіна виділять понад мільярд рублів на поширення пропаганди у Франції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: