Російські найманці на Донбасі масово дезертують та крадуть зброю – розвідка

Російські найманці на Донбасі масово дезертують та крадуть зброю – розвідка

Терористи, що дезертують зі своїх частин, заздалегідь роблять схрони з краденою зброєю, щоб потім торгувати нею, зазначають у Міноборони України

Серед російських бойовиків на Донбасі погіршується дисципліна – вони пиячать, вживають наркотики, крадуть зброю з військових частин і дезертують.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Згідно з даними розвідки, командуванням окупантів проводиться перевірка стану військової дисципліни. Найбільшу кількість порушень, пов’язаних із вживанням алкоголю та наркотиків, виявлено в Горлівці, Новоазовську, Брянці та Кадіївці.

«Командири з’єднань і частин з метою уникнення негативної статистики «вирішують питання» з т.зв. місцевими правоохоронними органами у разі затримання військовослужбовців за правопорушення, скоєні по відношенню до цивільного населення та в нетверезому стані», – повідомляє розвідка.

Крім того, терористи, що дезертують зі своїх частин, заздалегідь роблять схрони з краденою зброєю, щоб потім торгувати нею.

«Перевіркою викрито численні приховування командирами рівня батальйон-рота випадків самовільного залишення російськими військовослужбовцями місць служби, у т.ч. зі зброєю. Як правило, дезертири заздалегідь облаштовують схованки викраденої зброї, боєприпасів та майна з метою подальшого продажу», – зазначають у розвідці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: