Російський суд розгляне справу Сущенка наступного тижня

Російський суд розгляне справу Сущенка наступного тижня
Роман Сущенко у московському СІЗО

Адвокат Романа Сущенка сподівається побачитись сьогодні зі своїм підзахисним

Суд Росії призначив слідчі дії щодо затриманого українського журналіста Романа Сущенка на наступний тиждень. Про це заявив його адвокат Марк Фейгін.

Він зазначив, що наразі сидить у черзі до Сущенка у СІЗО, однак не сподівається потрапити до в'язня, адже сьогодні – короткий день.

«Мені вчора телефонував слідчий, який веде нашу справу, і сказав, що у понеділок о 14:30 у нас будуть слідчі дії. Він не сказав які, але я думаю, що будуть знайомити з постановами про призначення експертиз», – наголосив Фейгін.

Раніше Фейгін заявив, що готовий допомагати адвокатам, які захищатимуть інтереси заарештованих в анексованому Криму і підозрюваних у підготовці диверсій Євгена Панова і Андрія Захтея.

Нагадаємо, у неділю, 2 жовтня, громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці.

Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

«Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка.

МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Читайте також інтерв’ю Фейгіна «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: