Руйнівний ураган «Ірма» наближаться до Флориди (фото, відео)

Руйнівний ураган «Ірма» наближаться до Флориди (фото, відео)
Південь Флориди під дією шквального вітру
Фото: @Reuters

Час для евакуації місцевих жителів вийшов і їм наказано відправитися в укриття

Штормовий вітер і злива обрушилися на південь штату Флорида, в той час як до півострова наближається руйнівний ураган «Ірма».

На узбережжі росте рівень води, очікується, що ураган призведе до затоплень районів, що знаходяться в низині.

Місцева влада наказали евакуюватися 6,3 млн жителям - це понад чверть всього населення Флориди.

У суботу ввечері губернатор штату Рік Скотт попередив, що час для евакуації вже пройшов - жителям Флориди наказано покинути свої будинки і відправитися в укриття, а також уникати подорожей по дорогах. За його словами, зараз вже занадто пізно залишати зони ризику.

Потужність «Ірми» в суботу була знижена з п'ятої категорії до третьої, проте синоптики побоюються, що коли ураган досягне Флориди, його потужність знову виросте до максимальної категорії. Поки швидкість вітру складає близько 193 км на годину.

Раніше ураган ударив по Кубі, принісши зливи і шквальний вітер. Згідно із заявою місцевого уряду, він завдав значної шкоди прибережним поселенням і курортам та залишив без електрики декілька районів острова.

За даними ЗМІ, швидкість вітру на Кубі досягала 250 кілометрів на годину, висота хвиль - семи метрів. Понад мільйон кубинців евакуювалися в очікуванні урагану, повідомлень про загиблих немає.

За останніми даними, ураган забрав життя щонайменше 24 осіб. «Ірма», як очікується, досягне узбережжя Сполучених Штатів близько полудня в неділю.

За даними американських ЗМІ, ураган повинен обрушитися на південний захід Флориди в неділю. Знаменитий парк розваг Disney world в Орландо тимчасово закривається через ураган Ірма.

Губернатор Флориди заявив, що всього приписи евакуюватися отримали 5,6 млн осіб, і багато хто вже перебрався від узбережжя в глиб країни.

«Шторм вже тут. Це смертельний шторм, і наш штат ніколи не бачив нічого подібного», - додав у суботу ввечері губернатор штату.

Міжнародний комітет Червоного Хреста раніше повідомив, що вже більше мільйона жителів островів Карибського басейну постраждали від Ірми і ще 26 мільйонів залишаються під загрозою.

Ураган Ірма вже зруйнував два острови.

Як відомо, ураган Ірма називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: