Садовий заявив про блокування невідомими вивозу сміття зі Львова

Садовий заявив про блокування невідомими вивозу сміття зі Львова

Значна кількість міст у Львівській області відмовилися приймати сміття зі Львова

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що значна кількість міст у Львівській області відмовилися приймати сміття зі Львова. Серед причин відмови — тиск на мерів цих міст із боку райдержадміністрацій та блокування вивозу сміття невідомими людьми. Про це Садовий сказав під час брифінгу у вівторок.
Серед таких міст він назвав Броди, Мостиська, Сокаль, Новий Розділ, Миколаїв, Самбір, Дрогобич та інші.
«Ми маємо на території області 600 полігонів, і як тільки ми вивозимо на те чи інше місце, то одразу приїжджають невідомі особи, підбурюють людей не вивозити і блокують», — зазначив міський голова.
За його словами, саме тому Львів звернувся до президента з проханням про введення режиму надзвичайної екологічної ситуації, аби подолати наслідки пожежі і налагодити тимчасовий вивіз сміття зі Львова.
«Ідеться про вплив держави. У кожному районі є районні державні адміністрації, які здійснюють нагляд за тими чи іншими полігонами. Простий меседж міським та сільським головам — люди, допоможіть. Цього меседжу сьогодні нема. Є публічне «так, ми допоможемо», а дзвінки — «не пускайте, заблокуйте Львів», — зазначив Садовий.
Нагадаємо, 28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась пожежа. Експерти та місцева влада говорять, що причиною пожежі міг бути підпал. Унаслідок пожежі та подальшого обвалу загинули троє пожежників. Ще одну людину, еколога місцевого ЛКП, досі не знайшли. Пожежа трапилась у момент, коли Львів вийшов на фінальну стадію погодження в Кабміні проекту будівництва нового сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища за кошти Європейського інвестиційного банку.
Джерело: 24 канал

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: