Савченко: За війну зараз на вулиці вийде менше людей, ніж за те, щоб її зупинити

Савченко: За війну зараз на вулиці вийде менше людей, ніж за те, щоб її зупинити
Савченко: Я не дурна людина. Я знала, як виглядає політика
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Савченко вважає, що починають з’являтися можливості для зупинення конфлікту на Донбасі

Народний депутат Надія Савченко вважає, що вуличні протести із закликом до миру потенційно здатні зібрати більше людей, ніж акції «за війну». Відповідну заяву вона зробила в інтерв’ю «Главкому».

Зокрема, відповідаючи на питання, як вона може мобілізувати людей на свою підтримку, Савченко сказала, що ступінь підтримки людей залежить від заклику до них.

«Дивлячись який був би заклик. Люди підуть, коли відчують, що все на такій грані, що є загроза їх життю. Це може бути заклик «не дати вкрасти землю». Люди розуміють, вони вийдуть за це. Другий заклик – до миру. За війну зараз вже вийде менше людей, ніж за те, щоб її зупинити», - заявила вона.

Депутат вважає, що починають з’являтися можливості для зупинення конфлікту на Донбасі.

«Мені важко пояснити двома словами (як зараз можна зупинити війну – ред.) і не хочеться забігати наперед. Є ситуація, коли тупик, ти відчуваєш себе немов у гумовій сорочці. А є – коли відкриваються якісь двері, портали, якими можна скористатися. От зараз – починають відкриватися портали. Коли у людей набирається достатньо свідомості і сміливості, щоб розгойдувати цю ситуацію, пропонувати нові рішення. І коли я буду готова закликати – я закличу», - сказала Савченко.

Народний депутат також пояснила, що вислів «ви зараз даруєте мені квіти, а потім будете кидати каміння» вона промовляла, здогадуючись, як ззовні виглядає політика.

«Напевно [я так казала] тому, що не дурна людина. Я знала, як виглядає політика. Так, ззовні, а не з середини, але достатньо знати ззовні, щоб розуміти, який це гадючник. Я розуміла, що люди мене не знають. Все-таки кожна людина специфічна, і я є людиною нелегкою у багатьох моментах, тому знала: не треба зайвих зачарувань, щоб не було розчарувань», - зауважила вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: