Сенат Чехії закликав РФ припинити підтримку бойовиків на Донбасі

Сенат Чехії закликав РФ припинити підтримку бойовиків на Донбасі

Сенат наголосив на необхідності припинення підтримки бойовиків з боку РФ та відновлення українського контролю над кордоном

Сьогодні, 20 жовтня, верхня палата парламенту (Сенат) Чехії прийняла постанову щодо ситуації в Україні, в якій висловила занепокоєння інтенсифікацією обстрілів на Донбасі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що ключове в цій постанові те, що «Сенат наголосив на необхідності припинення підтримки бойовиків з боку РФ та відновлення українського контролю над кордоном».

За постанову проголосувало 45 із 63 присутніх сенаторів, повідомила Геращенко.
«Цю постанову було підготовлено комітетом закордонних справ чеського Сенату у відповідь на наше звернення до парламентів країн ЄС (моє, і моїх колег – М. Іоновоі та Г. Гопко). Ми дуже дякуємо Сенату Чехії і вважаємо надзвичайно важливим той факт, що оцінка дій РФ на Донбасі змінюється навіть у країнах, традиційно прихильних до Москви, що дедалі більше європейських політиків публічно займають позицію проти російської агресії», – зазначила політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: