Слідчі встановили, що Лозовий не отримував спадок - Луценко

Слідчі встановили, що Лозовий не отримував спадок - Луценко
Засідання Регламентного комітету, на якому розглядається подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Андрія Лозового

Генпрокуратура вивчила всі можливі джерела офіційних доходів Лозового

Інформація з державних реєстрів свідчить, що нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий не отримував спадок. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання Регламентного комітету Верховної Ради, на якому розглядається подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Лозового.

«ГПУ вивчила всі можливі джерела офіційних доходів пана Лозового… Ми також перевірили інформацію про ймовірні спадки, про які згадує пан Лозовий. В зв'язку з цим ми встановили, що відомості з державного реєстру речових прав на нерухоме майно і з реєстру прав власності на нерухоме майно щодо прадіда пана Лозового Карпюка Федіра Олексійовича, який проживав в кінці свого життя у Івано-Франківській області, - відсутні», - сказав Луценко.

«Так само у Лозового Андрія Сергійовича в відомостях з держреєстру речових прав на нерухоме майно, із реєстру прав власності на нерухоме майно, ну із інших реєстрів – відсутнє будь-яке майно», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що Андрій Лозовий, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків, отримав спадок.

Сьогодні регламентний комітет розпочав розгляд подання ГПУ про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Лозового. 

На засіданні, окрім представників комітету, присутні керівник Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, генпрокурор Юрій Луценко, а також Лозовий.

Дивіться трансляцію засідання.

Як відомо, генпрокурор вніс у Верховну Раду подання щодо зняття недоторканності з народних депутатів України Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата і Максима Полякова. За даними генпрокурора, у діях Дейдея вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн грн.

29 червня Луценко також вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Михайла Добкіна.

Луценко заявив, що у Генеральної прокуратури достатньо доказів для зняття депутатської недоторканності з шістьох народних депутатів.

3 липня Комітет Ради не підтримав зняття недоторканності з нардепа Дейдея.

4 липня регламентний комітет Верховної Ради не підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого. На думку членів комітету, подання генпрокурора Юрія Луценка містить суттєві недоліки в частині обґрунтування фактів зловживання Довгим владними повноваженнями на посаді секретаря Київської міської ради. Рішення комітету разом з поясненнями народного депутата буде направлено голові Верховної Ради.

Читайте також статтю: Сідай, трійка! Довгий, Розенблат і Поляков - нові мішені Антикорупційного бюро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: